Wenen

Wenen

5 daagse reis

GEGARANDEERD VERTREK!

Inschrijving op basis van beschikbaarheid van tickets - neemt u hiervoor telefonisch contact met ons op 050-3684828


1e dag We vliegen in de ochtend naar Wenen. Na aankomst gaan we eerst gezamenlijk lunchen, om daarna Gasometer te bezoeken, een complex van vier, heringerichte gasopslagtanks. Dit bijzondere industriële complex is in 2000 opnieuw ingericht met woningen en winkels door o.a. Jean Nouvel en Coop Himmelb(l)au. Ook gaan we Wienerberg City zien: een complex van kantoor- en woontorens, vanaf 1999 in ontwikkeling. De Architctuur is a.a. van Massimiliano Fuksas, Delugan Meissl Associated Architects en Coop Himmelb(l)au.

2e dag We beginnen de dag met een bezoek aan de Werkbundsiedlung Wenen. In 1932 werden 70 huizen door modern architecten gerealiseerd in de wijk Hietzing als toonbeeld van het modern bouwen. Daarna gaan we naar het Museumquartier: een enorm complex van 60.000 m2 met vele musea in het hart van de stad. Dit gebied, waar oorspronkelijk koninklijke stallen waren en later een beurscomplex, is vanaf 1998 omgebouw tot MuseumsQuartier, naar het voorbeeld van het Centre Georges Pompidou in de Parijs. In 2001 werd het hele complex geopend. We bespreken eerst uitgebreid het gebied en de modern architectuur van de diverse gebouwen, daarna heeft u vrije tijd om de musea te bezoeken, Zo is hier het Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien (MUMOK), met werk van o.a. Pablo Picasso, Andy Warhol en Roy Lichtenstein. Of u gaat naar het Leopold Museum, met de grootste collective kunst van Egon Schiele en verder werk van  Gustav Klimt en Oskar Kokoschka o.a.

3e dag Deze dag staat geheel in het teken van de Wiener Secession en het begin van de 20e eeuw. Zo bekijken we de mooie stations, huizen en postspaarbank van Otto Wagner. Ook gaan we naar het compacte Wien Museum, waar dit jaar een tentoonstelling is te zien over zijn werk ter nagedachtenis van zijn overlijden 100 jaar geleden. Natuurlijk gaan we ook naar het Secession gebouw uit 1898, gebouwd door Joseph Maria Olbrich met decoraties van Gustav Klimt. Het was de plek waar de kunstenaars van de Secession-stroming, de Oostenrijkse variant van de jugendstil, bij elkaar kwamen en bekijken dit gebouw ook van binnen. Dat niet iedereen gecharmeerd was van de Secession zien we in het Looshuis, een spraakmakend modern gebouw van Adolf Loos uit 1910. Tot slot gaan we vandaag naar het MAK ((Museum für Angewandte Kunst). Dit museum voor toegepaste kunst heeft onder andere een mooie collectie toegepaste kunst van rond 1900, onder andere van de Wiener Werkstätte. We zien hier zowel Art Nouveau werk als meubilair zoals die in de Werkbundsiedlung te zien zou zijn geweest.

4e dag Als je aan Wenen denkt, dan denk je aan Hundertwasser. Deze schrijver, kunstenaar en architect (of gebouwendokter zoals hij zichzelf noemde), heeft een duidelijk stempel op de stad gedrukt. We beginnen de dag met een bezoekje aan Spittelau waar we de afvalverbrandingscentrale zien die Hundertwasser “gezond” heeft gemaakt. Ook zien we daar een wooncomplex van Zaha Hadid. Daarna bezoeken we het sociale wooncomplex Hundertwasserhaus, om vervolgens naar het KunstHausWien te gaan. Deze voormailge Thonet meubilair fabriek is door Hundertwasser omgevormd tot een kleurrijk, fantasierijk complex voor onder andere zijn eigen kunst. U krijgt ook gelegenheid om het museum te bezoeken. We sluiten de dag af met een bezoek aan de nieuwe universiteitscampus (Economie en business). Geopend in 2013 vinden we hier spectaculaire modern architectuur van onder andere Zaha Hadid, BUSarchitektur and Sir Peter Cook.

5e dag Na nog wat vrije tijd in de stad vliegen we s' middags terug naar Amsterdam.

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: