Murcia - zuidoost Spanje

Murcia - zuidoost Spanje

6 daagse reis

1e dag Vanaf Schiphol vliegen we naar Alicante, waar Petra ons verwelkomt op de luchthaven. Ons verblijf de komende dagen is in een centraal gelegen hotel in het centrum van Murcia. Vandaag maken we al kennis met deze moorse stad. Tijdens de rondwandeling bezoeken we de kathedraal met de mooiste barokfaçade van Spanje, de overblijfselen van de Arabische stadsmuren, de Traperia-flaneerstraat en we eten verse producten van de 'huerta' aan het mooie Plaza de San Juan.

2e dag Vanuit ons hotel is alles op loopafstand te bereiken: de versmarkt 'Mercado de las Verónicas, het Santa Clara klooster ( een voormalig islamitisch paleis), het verrassende Casino ( dit is een door besloten sociëteit, geen gokparadijs!), het gemeentehuis van de bekende architect Rafael Moneo en de Segura rivier. We eten tapas bij Petra's favoriete bar, Los Toneles. 's Middags maken we een uitstapje naar het bedevaartsoord Fuensanta, enkele kilometers buiten de stad gelegen, op een berg in een bosrijke omgeving, met een fantastisch uitzicht over de stad.

3e dag Vandaag maken we een rit naar de zee, maar ook een rit terug in de tijd. De historische havenstad Cartagena ligt op ongeveer 50 kilometer afstand van Murcia. Gesticht door de zwager van Hannibal in 229 v.C. was het een welvarende Romeinse stad en in de daarop volgende eeuwen vooral een belangrijke haven van de Spaanse marine. Pas in de 90er jaren werd het Romeinse en Punische verleden herontdekt en prachtig gerestaureerd. We bezoeken het Romeinse theater met museum en maken een wandeling door de historische binnenstad met de wijk van het Romeinse Forum en Casa de la Fortuna. Hierna eten we aan de haven met uitzicht op de baai van Cartagena. Na de lunch rijden we verder naar het authentieke vissersdorpje Cabo de Palos waar een van de grootste vuurtorens van Spanje wacht houdt over de kaap (Cabo) en we zien ook het Mar Menor, een van de grootste binnenmeren van Spanje.

4e dag Vandaag ontdekken we de binnenlanden van Murcia, de Moorse vallei van Ricote, een van de laatste gebieden in Spanje waar de 'Moriscos' nog woonden tot begin van de 17e eeuw. We nemen een mooie route die slingert langs de rivier Segura, met ingenieuze irrigatiesystemen, imposante bergen en vruchtbare velden. Uiteindelijk komen we terecht in het minuscule dorpje Ojós, waar je je waant in een andere eeuw en in een andere wereld. Al wandelend ontdekken we citrusplantages en genieten van een hapje en een drankje. Via het bekende kuuroord Archena rijden we door een oase-achtig landschap terug naar Murcia.

5e dag Zo'n 60 kilometer noordwaarts in de provincie Alicante bezoeken we de plaats Elche. Hier staat het grootste (dadel)palmenwoud van Europa, welke staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. We bezoeken deze gemeentelijke palmentuin, de Huerto del Cura en ook de Basilica Menor de Santa Maria. Hier vindt al eeuwenlang elk jaar in augustus het unieke 'Misteri' plaats. Tussen de middag genieten we van het traditionele rijstgerecht 'arroz con Costra'. Aan het einde van de middag zijn we weer terug in Murcia.

6e dag transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: