Mode en Kunst in Milano

Mode en Kunst in Milano

6 daagse reis

Dag 1. Zondag 20 mei 2018: Milano!
We vliegen vanaf Schiphol naar Milaan alwaar een touringcar wacht om ons naar ons mooie hotel Rosa Grand ***, gelegen op een steenworp afstand van de dom, mooie winkels en gezellige cafés, te brengen. We genieten vanavond gezamenlijk van ons eerste Milanese diner.

Dag 2. Maandag 21 mei 2018: Design en Kunst
We vertrekken met de touringcar naar een honderd jaar oude, door de Nederlandse architect Rem Koolhaas op stijlvolle wijze verbouwde distilleerderij: Fondazione Prada, een museum van moderne en eigentijdse kunst opgericht door de eigenaars van modehuis Prada. Het complex, bestaande uit diverse, op zichzelf staande panden met elk hun eigen karakter en sfeer, biedt 19.000 m2 ruimte aan opzienbarende kunstwerken en installaties, onder andere van Robert Gober en Louise Bourgeois. Er is vast ook tijd om een espresso te nemen in het museumcafé, Bar Luce, dat door de Amerikaanse filmregisseur Wes Anderson is ingericht…
Na de lunch (op eigen gelegenheid) brengt de touringcar ons naar de nieuwste hotspot van Milaan: Porta Nuova. In deze levendige wijk zijn grote en nieuwe kantoren gevestigd en de hippe winkels en architectonische hoogtepunten te vinden, zoals de indrukwekkende boekhandel van Feltrinelli, het hoogste gebouw van Italië, Torre Unicredit en natuurlijk Corso Como nr. 10: een creatief doolhof van ruimtes vol mode, kunst, design en lekkere hapjes.

Dag 3. Dinsdag 22 mei 2018: Modern Milaan
We gaan te voet naar Studio-Museum Vico Magistretti waar ons aan de hand van fotomateriaal, een kleurrijke verzameling inspirerende objecten en prototypen een blik in de keuken van deze talentvolle ontwerper en architect wordt gegund. De lunch is vandaag voor ons gereserveerd: een heerlijke proeverij van typisch Italiaanse delicatessen (vleeswaren en kazen), water en wijn!
Na de lunch stappen we in de touringcar en nemen we een kijkje bij een oude kerk die door kunstenaar Dan Flavin omgetoverd is in een eigentijdse, maar desalniettemin spirituele ruimte. De touringcar brengt ons weer naar ons hotel.

Dag 4. Woensdag 23 mei 2018: Net als in de film…
Extravagante Art Deco met zwart marmeren badkamers, elegante koperdetails, tinnen schuifdeuren, een modern communicatiesysteem en inloopkasten gaan hand in hand in de stadsvilla van de familie Necchi: we verplaatsen ons vandaag naar de jetset van de jaren 30, 40, 50 in deze merkwaardige, moderne villa van de familie Necchi, ontworpen door de experimenteleontwerper Piero Portaluppi en bekend geworden door de prachtige film van de Italiaanse regisseur Luca Guadagnino, Io sono l’amore (I am love).
De middag is ter vrije besteding, suggesties volgen!

Dag 5. Donderdag 24 mei 2018: Mode(rne kunst)
In 2015 bestond het merk Armani vijftig jaar. Om dat te vieren, liet Giorgio Armani een tentoonstelling samenstellen van zijn eigen ontwerpen uit de afgelopen decennia. Het werd een permanente expositie, gevestigd in een oude graansilo van Nestlé uit 1950 waar zo’n zeshonderd outfits en 200 accessoires te bewonderen zijn.
We lunchen op eigen gelegenheid in de gezellige Milanese wijk Navigli. Daarna is het tijd voor Hangar Bicocca: een van de meest opzienbarende tentoonstellingsruimten van eigentijdse kunst in Italië. De hangar, gelegen in een Milanese wijk die vroeger werd gedomineerd door de Pirelli-fabrieken, is een indrukwekkende ruimte van formaat waar naast wisselende tentoonstellingen, een wel heel bijzonder kunstwerk te bewonderen is: De Zeven Hemelse Paleizen van Anselm Kiefer.

Dag 6. Vrijdag 25 mei 2018: terugreis
Een touringcar brengt ons naar de luchthaven, vanwaar we vertrekken naar Schiphol.

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: