Het Pauperparadijs on Tour

Het Pauperparadijs on Tour

2 daagse excursie

VertrekdatumPrijs1p toeslag
11 april 2018 € 195,00 € 35,00 BOEKEN
16 mei 2018 € 195,00 € 35,00 BOEKEN

Dag 1: U kunt vanaf 15.00 uur inchecken in het Asgard Hotel aan de Ganzevoortsingel 2-1 in Groningen. U bent ook eerder welkom, wij kunnen uw bagage voor u opslaan zodat u bijvoorbeeld een bezoek kan brengen aan het Groninger Museum. 's Avonds geeft Suzanna een lezing over haar boek.

Dag 2:, Na het biologische ontbijt vertrekken we richting Veenhuizen. Suzanna toont u, met haar tour, de plekken waar de historie nog intens te zien is, en de locaties die haar persoonlijk raakten en inspireerden bij het schrijven van Het Pauperparadijs. We gebruiken de lunch bij restaurant Bitter en Zoet vlakbij het gevangenismuseum. Na afloop wordt u met de Asgardbus teruggebracht naar Assen (station) of Groningen.

Programma onder voorbehoud

Inclusief:
Lezing van Suzanna, dagexcursie met minibus, lunch in Bitter & Zoet Veenhuizen, lunch, 1 overnachting in het Asgard Hotel met biologisch ontbijt.

Niet overnachten:
Indien u geen gebruik wilt maken van een overnachting in Groningen krijgt u een korting van 35 euro p.p. op de reissom.

Lezing en begeleiding door:
schrijver Suzanna Jansen

Maximum aantal deelnemers is 17 personen, dus een zeer exclusief arrangement!

Biografie Suzanna Jansen
Suzanna Jansen is geboren in Amsterdam. Ze volgt een balletopleiding aan de Rotterdamse Dansacademie van 1983 tot 1985, en maakt daarna de overstap naar de studie Communicatie aan de HEAO in Utrecht. Als projectleider bij een marketing- en mediabedrijf in Amsterdam is ze in de jaren negentig nauw betrokken bij de oprichting van Independent Media, het uitgeefconcern van Derk Sauer en Annemarie van Gaal in Moskou. Van 1995 tot 1997 werkt ze bij Independent Media in Rusland, onder meer als assistent-uitgever van verschillende bladen.

Het jaar daarop kiest ze in Moskou voor de journalistiek: eerst als researcher voor documentaires van de VPRO en VRT, later als correspondent voor het Belgische dagblad De Morgen en als freelancer voor onder andere NRC Handelsblad, HP/deTijd en Opzij.


Terug in Nederland schrijft ze reportages voor onder meer Trouw en Intermediair. Al gauw stuit ze op de roemruchte bedelaarskoloniën van Veenhuizen, en haar familiegeschiedenis daar. Een beoogd artikel over dat langdurige en unieke heropvoedingsexperiment in het Drentse veen loopt uit op een boek, dat in januari 2008 verschijnt onder de titel Het pauperparadijs, een familiegeschiedenis. Dit boek wordt onverwacht een bestseller, waarvan inmiddels meer dan 240.000 exemplaren zijn verkocht.

Nieuw boek: Ondanks de zwaartekracht

In Het pauperparadijs volgt Suzanna Jansen vijf generaties van haar familie in hun pogingen zich te ontworstelen aan de armoede. Haar nieuwe boek, Ondanks de zwaartekracht, gaat een stap verder. Brood op de plank hebben is noodzakelijk, maar niet genoeg. We hebben ook een droom nodig, iets om na te streven. Voedsel voor de geest.

Wat gebeurt er als je je dromen najaagt? En wat als je dat niet doet?

Op zoek naar de wortels van haar eigen droom, komt Suzanna Jansen terecht bij de levensgeschiedenissen van twee bijzondere mensen. In haar meeslepende stijl voert ze de lezer mee van het machinetijdperk in de jaren twintig, via de onzekere jaren dertig, langs de klippen van de oorlog naar het optimisme van de wederopbouw. Gaandeweg toont ze hoe de idealen van honderd jaar geleden hun sporen hebben nagelaten in onze tijd.

‘Een meesterwerk.’ ***** het parool
‘Meesterlijk’ en ‘zorgvuldig opgebouwd.’ ****algemeen dagblad
‘Jansen bewijst hier opnieuw dat ze tot de eredivisie van de literaire non-fictie behoort.’ **** telegraaf

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: