Pasen in Valencia

Pasen in Valencia

6 daagse reis

1e dag, We vliegen van Amsterdam naar Valencia, hierna volgt het transfer naar ons hotel. We sluiten deze eerst dag af met een diner in een gezellig Spaans restaurant vlakbij ons hotel.

2e dag30 maart, vandaag is het Goede Vrijdag. Dit is de belangrijkste dag van de Paasprocessies in de stad. Vroege vogels kunnen ‘s morgens vroeg al gaan kijken naar de ‘ontmoeting’ van de twee belangrijkste broederschappen op het strand van El Cabañal. Maar we gaan in ieder geval naar de grote avond-processie om 18.30 uur, waar alle broederschappen en parochies aan deelnemen. De rest van de dag bezoeken we enkele bijzondere kerken in de stad, zoals El Patriarca, San Juan del Hospital (oudste en kruisvaarderskerk), de oude universiteit en de voormalige Joodse wijk. Onze lunch is in een verrassend restaurant! Daarna is een siesta een goede optie om ‘s avonds fit te zijn voor de processie.

3e dag Vanmorgen bezoeken we de wijken Ruzafa en Ensanche, beiden van het begin van de vorige eeuw en met veel Valenciaanse ‘jugendstil’ (hier ‘modernismo’ genoemd) met het verschil dat Ensanche werd gebouwd voor de gegoede burgerij uit die tijd, en Ruzafa voor de arbeiders. In de Ensanche proef je nog steeds die sfeer van toen, terwijl Ruzafa nu de nieuwe ‘hippe’ wijk van Valencia geworden is. We drinken koffie en lunchen in enkele van de vele bijzondere café’s en restaurants in dit deel van de stad. ‘s Middags bezoeken we het Fallas-museum van Valencia, om een indruk te krijgen van het ‘andere’ grote feest van Valencia, dat elk jaar in maart plaatsvindt.

4e dag,Vandaag is het Paaszondag en wonen de indrukwekkende morgenprocessies bij in de wijk El Cabañal. Ook bezoeken we er het museum van de Semana Santa en het-huis van de schrijver Vicente Blasco Ibañez. ‘s middags bezoeken we het prachtige museum van Bellas Artes, om o.a. de werken van de bekende Valenciaanse schilder Joaquin Sorolla te zien. Direct naast het museum ligt het rustige Viveros park, de voormalige paleistuinen van Valencia.

5e dag Vandaag nemen we een kijkje in het landbouwgebied ten noorden van Valencia, bekend als l’Horta Nord. Hier wordt o.a. de ‘chufa’ geteeld, de aardamandel waar de bekende Valenciaanse Horchata drank van wordt gemaakt. Op 10 km afstand van Valencia ligt het kleine plaatsje Meliana waar de bekende Toni Montoliu ons ontvangt in zijn boerderij/restaurant, waar liefhebbers samen met hem een echte Valenciaanse paella op houtvuur kunnen bereiden, of een tocht maken met paard en wagen, terwijl de paella langzaam gaar wordt. De reis naar Meliana gaat per elektrische fiets, over het perfecte fietspad van de voormalige spoorlijn Via Xurra, en deel van de Romeinse Via Augusta. Een unieke tocht! Deelnemers die liever niet op de fiets klimmen, nemen in het centrum van Valencia de lokale metro/trein en komen daarmee ook direct in Meliana aan! We besluiten de dag met een afscheidsdiner in het centrum van Valencia.

6e dag, Na het ontbijt eerst wat vrij tijd en daarna een wandeling met ‘tapas tour’ door de historische wijk El Carmen. De geschiedenis van de stad is hier nog overal tastbaar aanwezig, zoals in stukken van de Arabische stadsmuur, de smalle straatjes met stadspaleizen van de adellijke Middeleeuwse adellijke families, en de Romeinse stichting van de stad. We bezoeken o.a. de opgravingen en het museum Almoina. Onze route voert ons langs nog onbekende en minder bezochte delen van deze karaktervolle wijk, zoals het voormalige klooster van El Carmen.
's Middags is er nog tijd naar om bijvoorbeeld het Cabecera park te bezoeken (het laatste deel van de droge rivierbedding van de Turia) en het vlakbij gelegen museum van historie van de stad, gevestigd in een voormalig waterreservoir.


Programma onder voorbehoud.

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: