AndalusiŽ anders beleven

AndalusiŽ anders beleven

8 daagse reis

1e dag We vliegen rechtstreeks naar Malaga en verblijven in het centrum van de stad. Aan het einde van de middag gaan we naar een typische Chiringuito aan het strand van Pedregalejo, waar we samen dineren.

2e dag Vanochtend beginnen we met het ontdekken van Malaga. We brengen een bezoek aan het bijzonder fraaie historische centrum, wandelen langs het oude Romeinse theater en bezoeken het Alcazaba en het oude kasteel. Na de lunch is het tijd voor een combinatie van culinair en natuur. We gaan naar Juanito die een ecologische sinaasappelboomgaard bezit. Hij geeft ons een rondleiding waarbij we ingewijd worden in de vele 'wonderen' die hij creŽert door te spelen met de natuur. In de schaduw van de bomen beginnen we met onze eerste workshop, Gazpacho bereiden.
We leren hoe we deze verfrissende koude soep volgens traditioneel Spaans recept kunnen bereiden en daarna gaan we deze natuurlijk ook proeven. Hierna rijden we door naar Ronda waar we slapen op een ecologische Finca (2 nachten) in een prachtige natuurlijke omgeving. Hier hebben we ter afsluiting van deze dag een heerlijke barbecue.

3e dag Vandaag staat Ronda centraal, waarbij we natuurlijk de adembenemde Tajo (klif/ravijn), de oude brug en het historische centrum bezoeken. Hierna is er vrije tijd om Ronda zelf verder te ontdekken. In een spectaculaire omgeving met een geweldig uitzicht van onderop de stad Ronda en de oude brug bezoeken we aan het einde van de middag een ecologische wijngaard. We gaan hier wijn proeven samen samen met een proeverij van streekproducten zoals vers gebakken brood uit het dorp, verse tomaten van het land en kazen en hammen uit de streek.

4e dag Na een stevig ontbijt gaan we vanochtend wandelend genieten van de natuur. We zien wilde dieren die op het land van de Finca leven en aan het einde van de ochtend hebben we opnieuw een workshop. Dit keer gaan we zelf geitenkaas maken. We lunchen nog in de Finca en na een korte siŽsta is het tijd om afscheid te nemen van Ronda en gaan we door naar een van de bijzondere witte dorpjes, Vejer de la Frontera. Dankzij de Moorse overblijfselen die we hier vinden heeft elk hoekje wel haar eigen verhaal. We drinken Moorse thee op een dakterras met uitzicht overde weidse vallei. De avond is vrij om te gaan dineren in ťťn van de vele restaurantjes hier.

5e dag We beginnen deze dag met een bezoek aan een nationaal park met dennebos en adembenemende kliffen, prachtig gelegen aan de Atlantische Oceaan. We nemen een wandelroute waarbij we vanaf de verschillende kliffen een weids uitzicht hebben over de kustlijn. Op het strand of in de schaduw van de pijnbomen genieten we van een heerlijke picknick met lokale natuurlijke producten. In het begin van de middag komen we aan in de hoofdstad van AndalusiŽ, Sevilla. We bezoeken om te beginnen een passionele Flamcenco show. Hierna is er vrije tijd om de stad verder te ontdekken en te dineren.

6e dag Na een royaal ontbijt is het vanochtend tijd voor een fietstour langs de mooiste plekjes van Sevilla: het Plaza de Espana, het Real Alcazar en de kathedraal met haar beroemde Giralda toren worden natuurlijk niet overgeslagen. Daarna hebben we wat vrije tijd nog in Sevilla waarna we in de namiddag verder reizen naar het witte dorp Antequera. Hier logeren we in een typische 18e eeuwse Andalusische Cortijo (Hoeve, 2 nachten) en besluiten de dag hier met een heerlijk diner.

7e dag We bezoeken het majestueuze natuurpark ňl Torcal" vanochtend. De vegetatie en ongewone kalkstenen rotsformaties zorgen voor een unieke en ook wel mystieke sfeer. Het behoort met een oppervlakte van 17 vierkante kilometer tot de mooiste en meest indrukwekkende kalkstenen landschappen van Europa. Het hele gebied bevond zich tot honderd miljoen jaar geleden nog onder zee. We lunchen in een Spaans restaurantje en hebben ook wat vrije tijd nog hier. Later op de middag bezoeken we het stadje Antequera en hebben dan 's avonds hier wat vrije tijd om rond te wandelen en zelf te dineren.

8e dag Na het ontbijt gaan we afscheid nemen van AndalusiŽ en rijden we terug naar Malaga voor de terugvlucht naar Amsterdam.


Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: