0 reizen gevonden.


AlbaniŽ
Het Balkanland AlbaniŽ heeft een eigen cultuur, een mix van religies, prachtige stranden en een ongerept berglandschap. Maar ook het verleden is hier nog terug te vinden met veel archeologische ruÔnes, die dateren uit de Griekse en Romeinse tijd.
Vanaf € 1195
AndalusiŽ anders beleven
Met deze reis zien we AndalusiŽ op een hele eigen wijze, waarbij cultuur, natuur maar ook gastronomie deel uit maken van de reis en dus ook van de totale beleving. Bovendien slapen we in bijzondere Andalusische kleinschalige accommodaties zoals een 18e eeuwse Cortijo.
Vanaf € 1695

op reis met Asgard Reizen betekent:

  • Kleine groepen (10-20 pax)
  • Goede hotels in het centrum van de stad
  • Deskundige en betrokken reisleiders
  • Ruimte voor eigen initiatief
  • Een persoonlijke benadering
  • Veel aandacht voor cultuur en geschiedenis
ApuliŽ
Voor velen is de hak van ItaliŽ nog Ďterra incognitaí. Ten onrechte, want ApuliŽ bezit een grote rijkdom aan natuur en cultuur, waaronder prachtige Romaanse kathedralen, de typische 'trulli' en het barokke Lecce.
Vanaf € 1295
Baltische Landen
Na de onafhankelijkheid in 1991 hebben alle drie de Baltische Landen zich snel ontwikkeld en zijn alle steden in alle glorie prachtig gerestaureerd. Onder leiding van de Letse Julia Ergaeva ontdekken we de drie hoofdsteden.
Vanaf € 1445
Bilbao en Bodega
Deze architectuurreis combineert een bezoek aan de stad Bilbao met enkele vooraanstaande wijnhuizen in de Rioja en Rioja Alavesa streek.
Vanaf € 1295
Bremen, Worpswede en Fischerhude
In het midden van een voormalig turfstekersgebied vinden we de kunstenaarsdorpjes Worpswede en Fischerhude. Een inspiratiebron voor kunstenaars. Hiernaast bezoeken we Bremen en de Kunsthalle.
Vanaf € 495
De Amsterdamse School in Groningen
In de provincie Groningen zien we tijdens de reis opvallend veel voorbeelden van de Amsterdamse School met een inleidende lezing van kunsthistorica Jikke van der Spek.
Vanaf € 445
De Graanrepubliek On Tour
Schrijver Frank Westerman neemt u mee door het decor van zijn bestseller de Graanrepubliek en houdt voorafgaande hieraan een lezing o.a. over het bewogen leven van staatsman Sicco Mansholt.
Vanaf € 195
De slag bij Heiligerlee
De slag bij Heiligerlee, 450 jaar geleden, is onderdeel van een bijzondere geschiedenis. Met een lezing en een tweetal dagen excursies besteden we alle aandacht aan deze veldslag die geldt als het begin van de Nederlandse Opstand, ofwel de Tachtigejarige Oorlog.
Vanaf € 295
Finland en Zweden
Finland en Zweden hebben een rijke culturele erfenis, die we terug zien in de steden Helsinki, Turku en Stockholm, die we tijdens deze reis bezoeken.
Vanaf € 1695
Friesland 2018
In 2018 is Leeuwarden dť culturele hoofdstad van Europa. En daarmee het ideale uitgangspunt voor een onvergetelijke culturele tour door Friesland. Met een centrum dat nu nog het best bewaarde geheim van Nederland is, een toren die schever staat dan het bouwwerk in Pisa, een schitterend museum en spraakmakende, verrassende en hoogst actuele kunstprojecten, waaraan de gehele gemeenschap Ė in goed Fries Iepen Mienskip Ė meewerkt. Van de Wadden tot de Wouden.
Vanaf € 370
Glasgow
Glasgow is de stad van het prachtige werk van Charles Rennie Mackintosh. We bekijken architectuur en bijzondere interieurs en bezoeken diverse musea.
Vanaf € 895
Hanzesteden aan de Duitse Oostzeekust
Langs de Duitse Oostzeekust liggen oude steden als een parelketting aaneen geregen. Zeeroverij en machtige tegenstanders als de koning van Denemarken brachten deze steden bij elkaar in een uiterst succesvolle stedenbond: de Duitse Hanze.
Vanaf € 795
Helsinki, moderne architectuur, design & meer...
Onder leiding van architectuurhistoricus Suzanne Roelofs ontdekken we het hedendaagse Helsinki, bezoeken toonaangevende musea en worden rondgeleid in de beroemde glasfabriek van Iittala.
Vanaf € 845
Het Pauperparadijs on Tour
Schrijver Suzanna Jansen neemt u mee op een reis door de geschiedenis naar Veenhuizen met aansluitend de theatervoorstelling over arm en rijk op het binnenplein van het gevangenismuseum.
Vanaf € 195
Ieper
De omgeving van de West-Vlaamse stad Ieper toont nog steeds de sporen en littekens van de gruwelijke strijd van bijna een eeuw geleden. Maar we zien dat het verstrijken van de tijd de sporen heeft verzacht. Boeren bewerken de vruchtbare bodem. Bossen en velden bedekken het zacht glooiende land. Steden en dorpen zijn weer herrezen.
Vanaf € 395
Kunstreis Florence
In zes dagen leert u de stad door en door kennen en bezoekt u samen met kunsthistorica Ellen van der Vecht de mooiste musea en de prachtigste kunst vanuit uw hotel midden in het hartje van Florence.
Vanaf € 1175
LŁbeck 2018
LŁbeck, in de 14e eeuw 'koningin van de Hanze', krijgt in december door de traditionele kerstmarkt een betoverende sfeer. De oude stad wordt dan prachtig verlicht en in de goed bewaard gebleven kerken klinken kerstliederen.
Vanaf € 395
Londen
Londen is een fascinerende stad voor architectuur. De oudere architectuur geniet al lange tijd een goede reputatie, maar ook de moderne architectuur is indrukwekkend. Suzanne Roelofs neemt u mee op een architecturale ontdekkingstocht !
Vanaf € 895
Luther
Tijdens onze reis bezoeken we de plaatsen in het oosten van Duitsland, daar waar Luther en zijn medestanders geschiedenis schreven. Plaatsen waar hij gewerkt heeft of gepredikt, waar hij woonde en waar hij stierf. Er wordt veel duidelijk over het leven en denken in zijn tijd met een verbinding naar het heden.
Vanaf € 595
MŁnchen
Historicus Nick Kieft neemt u mee naar de bruisende stad MŁnchen en omgeving met haar vele interessante bezienswaardigheden en kunst musea.
Vanaf € 895
MacedoniŽ
Tijdens deze reis door MacedoniŽ ziet u de hoogtepunten van haar antieke en byzantijnse verleden, verrijkt met de tradities van de streek onder leiding van een Nederlands sprekende lokale gids.
Vanaf € 850
Moderne architectuur in Berlijn
Berlijn is een fascinerende stad die zich continue blijft ontwikkelen. In deze reis bezoeken we de meest spraakmakende gebouwen en staan stil bij de verschillende vormen van stadsontwikkeling en de ideologie erachter.
Vanaf € 745
Montenegro
Tijdens deze culturele rondreis langs de kuststreek van Montenegro bezoeken we de mooiste steden en met een overvloed aan natuurschoon bevinden we ons in een prachtig decor met regelmatig schitterende uitzichten op de Adriatische zee.
Vanaf € 1195
Murcia - zuidoost Spanje
De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden, moorse valleien, bruisende vissersdorpjes, palmentuinen, oase-achtige landschappen, authentieke gebruiken en feesten, 300 dagen zon per jaar en een voortreffelijke gastronomie gebaseerd op de producten uit deze 'moestuin van Europa' ....
Vanaf € 1195
Noord-Portugal
De 'geboortestreek' van Portugal is landelijk, groen, kalm en idyllisch. Hier zijn eindeloze wijngaarden, historische steden en imposante natuurgebieden. Tijdens onze reis bestrijken we twee regio's Minho en Douro.
Vanaf € 1045
Oranjeroute
Met een introductie van Oranjekenner Bearn Bilker gaan we opzoek naar de wortels van ons koningshuis in plaatsen als Dillenburg, Siegen, Diez en Nassau.
Vanaf € 695
Ost-Friesland
Ostfriesland, het land van dijken en schitterende dorpjes met fraaie bakstenen kerkjes.... Het land van havenplaatsjes en viskramen, veen en ontginning, moderne kunst en rijke geschiedenis.... ga mee op ontdekkingstocht !
Vanaf € 545
Pasen in Valencia
We beleven het Valenciaanse feest Semana Santa met indrukwekkende processies en bezoeken andere stadswijken, waardoor u een verdiepende kennismaking met de stad ervaart. Valencia in het kwadraat dus !
Vanaf € 1295
RŁgen -
Het schiereiland RŁgen was in de vorige eeuw een geliefde plaats om te kuren en trok vele kunstenaars. Een mooie combinatie met de Hanzesteden Stralsund, GŁstrow en Wismar, waar veel moois op architectuur en cultureel gebied te zien is.
Vanaf € 785
RoemeniŽ
Veelzijdig kunnen we deze 10 daagse rondreis zeker noemen. RoemeniŽ is een land van uitersten, van betoverend natuurschoon vooral ook te vinden in de Donaudelta, van charmante middeleeuwse stadjes zoals Sibiu en Brasov tot de pompeusheid van het Casa Poporului in de hoofdstad Boekarest. En dan niet te vergeten de betoverende Moldavische Kloosters met hun schitterend kleurende fresco's.
Vanaf € 1395
Ruhr en Steenkool
Eind 2018 sluit de laatste kolenmijn in het Ruhrgebied. Daarmee komt de kolenmijnbouw in het hele gebied van de Europese Unie aan zijn eind. Daarmee komt een einde aan een industrie die als geen ander het aanzien van de moderne wereld heeft getekend.
Vanaf € 475
Stuttgart
Stuttgart heeft veel te bieden op het gebied van moderne architectuur. Architecten als. Le Corbuser, Walter Gropius en Mies van de Rohe realiseerden hier hun prototype huizen in de jaren 20. Maar ook recent zijn er schitterende musea gerealiseerd van architecten als UNStudio en Delugan Meissl Associated Architects.
Vanaf € 655
Valencia, city of silk
Valencia wordt ook wel 'stad van de zijde' genoemd. In de 17e en 18e eeuw was deze sector toonaangevend in Spanje. Naast architectuur verrast Valencia ook op culinair gebied.
Vanaf € 995
VenetiŽ
In 2018 zal de 16í architectuur biŽnnale op de terreinen van de Giardini en het Arsenale worden gehouden. Naast de bezoeken aan de BiŽnnale is er ook aandacht voor werk van hedendaagse architecten zoals Rem Koolhaas, Tadao Ando en David Chipperfield en grootheden uit het verleden als Andrea Palladio (16e eeuw) en Carlo Scarpa (20e eeuw).
Vanaf € 1095
Wenen
Geen Sisi en Sachertorte, maar Secession en Zaha Hadid.
Wenen: alom bekend om haar enorme paleizen, barokke pracht en praal en Sisi. Maar Wenen is zoveel meer! Het wat oudbollige imago van de stad is compleet achterhaald, de laatste jaren heeft zij prachtige moderne architectuur gekregen van internationale toparchitecten.
Vanaf € 1095

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: